Kosár tartalma:

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Ha a külső hőmérséklet 7 fok alá csökken, aktuálissá válik a téligumi felszerelése. A szerelésnél ügyeljünk, hogy az abroncson jelzett futásiránynak megfelelően szereljük fel a gumit, hiszen a mintázat csak így tudja betölteni a funkcióját. Ha nem bízunk tudásunkban, ezt a műveletet mindenképpen szakemberrel végeztessük.


Jobban megőrizhetjük a vásárolt téli gumiabroncsok eredeti minőségét, ha több figyelmet fordítunk a karbantartásukra, és igyekszünk minél kevesebb környezeti ártalomnak és igénybevételnek kitenni.

Az autó, illetve a gumi tisztításakor rendszeresen távolítsuk el a recék, lamellák közé beszorult apró kavicsokat. Ez csupán néhány percet vesz igénybe, hosszú távon mégis meghosszabbíthatja a vásárolt gumi élettartamát.

Rendszeresen ellenőrizzük, hogy nem fúródott-e a gumiba csavar, szög, esetleg üvegszilánk vagy más éles, hegyes tárgy.
A gumi akár végzetes sérülést is szenvedhet, ha gőzborotvás mosás során a gumi oldalfalán ugyanazon a ponton hosszabb (több másodpercnyi) ideig éri a nagy nyomású forró vízsugár, ezért ezt igyekezzünk elkerülni.

A gumi állapotának romlásához vezet a magas padkára való felhajtás, de ugyanígy károsítja az abroncsot az is, ha figyelmetlenségből kátyúba, gödörbe hajtunk, vagy a villamos- és vasúti síneken nagyobb sebességgel haladunk át. Szintén ártunk a megvásárolt guminak, ha gondatlanságból csak fél vagy negyed profilszélességgel állunk fel a szegélyre.

Ha az útviszonyok megkövetelik, feltétlenül használjunk hóláncot, de vigyázzunk: nagy kárt okozhatunk már azzal is, ha a hólánccal tiszta aszfalton teszünk meg akár csak 1-2 kilométert.

A tavasz beköszöntével a téligumint alaposan tisztítsuk meg és kezeljük le az erre a célra megvásárolt szerekkel. Fontos, hogy a cseregarnitúrát száraz, napfénytől védett helyen tároljuk. 

Felnikereső

Akciós téli gumik kiszállítása az ország területén bárhová futárral 4db guminál már ingyen!

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Örömmel jelentjük, hogy a 2012-es Hankook nyári nyereményjáték főnyereményét, a Ford Focus személyautót a K 12042 sorszámú számlával vásárló vevőnk nyerte meg!

Kívánjuk, hogy Önnek is hasonló szerencséje legyen velünk!