Kosár tartalma:

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Alufelni vásárláskor mindig előre győződjön meg róla, hogy a kereskedés által megadott ár magába foglalja-e a szükséges kiegészítőket! Gyakran tapasztaljuk műhelyünkben, hogy interneten vásárolt felnik átvétele és kifizetése után, felszereltetéskor szembesül vele a vásárló, hogy a fenti kiegészítőket nem kapta meg, így a felniket nem tudjuk felszerelni az autóra, utólagos beszerzésük pedig újabb tízezres kiadást jelent.

Cégünk alufelni webáruházában ez nem fordulhat elő, mi minden eladáskor telefonon pontosítunk Önnel, és az alufelnihez elküldjük a felszereléshez szükséges kiegészítőket, a webáruházban feltüntetett árban!

Műszaki tudnivalók:

A felnik alapvető beazonosítási számai a következők:

példa:

7,5 J x 17, 5 x 112, ET 35

ahol:

7,5Jx17

amelyből az első szám (7,5J) a felni szélessége collban mérve

a második szám (17) a felni átmérője collban mérve. Ez mutatja egyébként, hogy hány collos gumiabroncsot lehet a felnire szerelni.

5x112

Ez a paraméter adja meg, hogy az adott felnit hány csavar fogja fel a kerékagyra, (jelen esetben 5 csavar), és hogy a felnit rögzítő csavarok által meghatározott kör átmérője 112 mm, ez az az ún. osztókör.

Az ET-szám vagy másképpen besajtolási mélység jelentése: a felni függőleges felezési síkjának és kerékagyra való felfekvési síkjának milliméterben mért távolsága.

Ez elsőre kissé bonyolultnak tűnhet, nézzük meg egy ábrán hogy is néz ki a valóságban:

ahol:

A = az a távolság, amit az ET érték ad meg (milliméterben adjuk meg, és akár negatív érték is lehet)
B = A felni szélessége (1 coll = 25.4 mm)
C = A felni szélességének középvonala
D = Rögzítési felület

A kerékcsavarokról:

Különböző autómárkáknál eltérőek a felszereléshez szükséges csavarok (menetemelkedés, hosszúság, rádiuszos, vagy kúpos, stb... ).

Általában ugyanazon autónál is eltérőek a könnyűfém felnihez, és az acélfelnihez szükséges csavarok. Tehát hiába van gyári csavarunk a gyári acéltárcsánkhoz, ez közel sem biztos, hogy alkalmas lesz az alufelnik felszereléséhez!

Kérje kollégánk segítségét a 06 30 8 544 566 telefonszámon!

Központosító gyűrű:

Alumíniumból, vagy műanyagból készítik, ez tehermentesíti és a központosítja az alufelnit. Autótípusonként változik a mérete, ez szűkíti le a felni agyközepét az autónkhoz szükséges méretre.

Sokszor előfordul alufelnik vásárlásakor, hogy központosító gyűrűre is szükségünk lesz ahhoz, hogy a felszerelt kerék tökéletesen illeszkedjen a kerékagyhoz! Ha ezt nem építjük be, akkor menet közben erőteljesen rázkódni fog a kormány, ráadásul enélkül az autó tömegét nem a futómű, hanem a felfogató csavarok hordozzák, ami súlyos veszélyhelyzetet is okozhat, hisz a kerékcsavarokat nem erre tervezték!

Felnikereső

Akciós téli gumik kiszállítása az ország területén bárhová futárral 4db guminál már ingyen!

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Örömmel jelentjük, hogy a 2012-es Hankook nyári nyereményjáték főnyereményét, a Ford Focus személyautót a K 12042 sorszámú számlával vásárló vevőnk nyerte meg!

Kívánjuk, hogy Önnek is hasonló szerencséje legyen velünk!