Süti beállítások

MICHELIN PILOTALPIN5 gumiabroncs leírás

Michelin PILOT ALPIN 5

A Michelin  Pilot Alpin 5 minden tekintetben túlszárnyalja elődjét, az Alpin A4-et.

Kiemelkedő menetteljesítmény, dizájnos mintázat kialakítás, kiváló tapadás mind száraz, mind nedves, mind havas útviszonyok között.

Újdonság a napraforgó olajat tartalmazó gumikeverék, az úgynevezett Helio Compound technológia, mely a Michelin mérnökei szerint megnöveli az Alpin A5 abroncsok hidegtűrő képességét, még nagyobb hidegben is elősegíti az optimális teljesítmény leadását.

Fogaskerékhatás – a hó leküzdésére és a vízen felúszás (aquaplaning) ellen

  • Erőteljesen szabdalt, forgásirányos mintázatkialakítás, speciális gumiblokkok és az előző generációhoz képest 17%-kal nagyobb csatornázottság arány jellemzi az új MICHELIN Alpin 5 gumiabroncs futófelületét. Amikor a futómintázat a hóba belemélyedve gördül, a kötött forgásiránynak, a speciális gumiblokkoknak és az erőteljesen szabdalt mintázatkialakításnak köszönhetően javul az erőátvitel, a fogaskerék működéséhez hasonlóan. Az oldalirányú vízelvezető csatornák kialakítása is megváltozott, így a vízkivezetés hatékonyabb, csökken a vízen felúszás (aquaplaning) kockázata.

Karomhatás – a jobb vonóerőért havas felületen

  • A futófelület lamellái ezernyi apró karomként kapaszkodnak az útfelszínbe, ezáltal az abroncs vonóereje növekszik. A vonóerő annál inkább növekszik, minél több speciálisan kialakított mintázati elem és lamella van a futófelületen. Ezért rendelkezik az új MICHELIN Alpin 5 gumiabroncs az előző generációs abroncshoz képest 12%-kal több speciális mintázati elemmel, 16%-kal több lamellával és 17%-kal nagyobb csatornázottsági aránnyal. A speciálisan kialakított mintázati elemek és irányuk az önzáródást segítik.
  • Minél nagyobb az abroncs felfekvési felülete az úton, annál jobban tapad. A kerék forgása közben az abroncs deformálódik. A Michelin fejlesztői tehát azon dolgoztak, hogy speciálisan kialakított mintázati elemek és irányuk az önzáródást segítsék.
    Ez az ami a legpontosabb vezetést eredményezi.

MICHELIN ALPIN 5 gumiabroncs: kiváló teljesítmény száraz, nedves és havas felületen egyaránt, az INNOVATIVE TREAD COMPOUND TECHNOLOGY-nak köszönhetően.

  • Hideg nedves útfelületen a jó tapadás biztosítéka a szilícium-dioxidot bőven tartalmazó gumikeverék. A téli gumik esetében először alkalmazza a MICHELIN az Innovative Tread Compound Technology eljárást, vagyis adagol speciális, funkcionális elasztomereket a gumikeverékbe.
  • A speciális elasztomerek feladata, hogy a magas szilícium-dioxid-tartalmú keveréket homogenizálják. Így nedves és havas útfelületen a tapadás javul, a gumiabroncs energiahatékonysága pedig megmarad.

A Michelin Alpin A5 téli abroncsokat 27 különböző méretben kezdték el gyártani, 195/65R15-től  225/55R17-ig.

alt


MICHELIN PILOTALPIN5 termékek

Kátyúgarancia Defekttűrő
D B 68
225/50R17 H Pilot Alpin 5 XL ZP Michelin téli gumi