Kosár tartalma:

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Hírek

Mi a helyzet a téli gumikkal kapcsolatos jogszabályokkal? Vajon mikor fizet a biztosító?

Nagy valószínűséggel sokszor a téli gumi hiányának köszönhető a rengeteg téli autóbaleset. Magyarországon a téli gumi használata nem kötelező, pedig indokolt lenne. Ha valaki saját hibájából mégis emiatt balesetet szenved, akkor nem is fogják megbüntetni, ha a KRESZ szabályai szerint közlekedett.

Bővebben...
 

A kínai téli gumik tényleg annyira rosszak?

Nagyon sokak fejében fordul meg téli gumi vásárlásakor, hogy az olcsóbb kínai gumik mellett döntenek, hiszen a havi kiadások már így is túlszárnyalták az elvártakat. A kínai abroncsok legtöbbje a márkás abroncsok utánzatai, amelyek első ránézésre nem is néznek ki rossz minőségű abroncsnak.

Bővebben...
 

Újra aktuális, a melyik országban hol kötelező a téli gumi használat kérdéskör

Cikkünk azoknak szól, akik éppen utazás előtt állnak és fogalmuk sincsen, hogy melyik országban milyen szabályok vonatkoznak a téli gumik használatára.

Bővebben...
 

Milyen abronccsal készüljünk, ha Angliába utazunk?

2014-ben és 2015-ban Anglia lakosságát igen meleg tél fogadta, így nagyon sokan eltekintettek a téli gumik megvásárlásától. Milyen a jó téli gumiabroncs? 

Bővebben...
 

Miért fontos a téli gumiabroncsok használata a tél beálltával?

Sokan viccesnek találják sok autós aggodalmát a tél beköszöntével, hiszen ilyenkor hatalmas sorok kígyóznak a gumisoknál. Van, aki csak elhúz a sorok mellett és teljesen őrültnek titulálja azokat, akik képesek egy gumicseréért sorban állni.

Bővebben...
 

A Michelin válaszai a DOT számmal kapcsolatban.

Miért fontos a DOT szám?

Bővebben...
 

Spórolhatunk, ha otthon cserélünk téligumit? Megmutatjuk lépésről, lépésre, hogyan kell!

Önök elgondolkoztak már azon, mennyi pénzt tudnának évente megspórolni, ha saját maguk szerelnék fel a tél közeledtével a téligumikat autójukra? Hamarosan újra elérkezik a szezonális kerékcsere ideje, jó, ha tudjuk, hogy több tízezer forintot is zsebre rakhatunk, ha megpróbáljuk saját kézzel megoldani. Mivel a legtöbb autós felnire szerelt garnitúrával rendelkezik, saját kezűleg se okozhat túl nagy problémát, ha magunk nekiállunk a cserének. 

Bővebben...
 

Hasznosítsuk újra a téligumikat, gyermekeink legnagyobb örömére!

A gumiabroncsok újrahasznosítás elég megosztó téma, de az biztos, hogy mindenkinek felkelti az érdeklődését. Sajnos az elhasznált gumiabroncsok sok kellemetlenséget okoznak az embernek, hiszen sok helyet foglalnak, sok autósnál például csak halomba pakolva állnak a garázsba. Nehéz őket feldolgozni, sok helyet foglalnak, és megsemmisítése nagyon káros a környezetre nézve! 

Bővebben...
 

Az elhasznált téligumiknak még kiskedvencünk is örül

Hazánkba éves szinten 40-50 ezer tonna gumiabroncs hulladék keletkezik, melyhez még kb. 80 ezer tonna korábban felhalmozott abroncs vár megsemmisítésre. 

Bővebben...
 

Jövőre érkekeznek az Audi környezetbarát autói

A hírek szerint Az Európai bizottság elnökhelyettese arról nyilatkozott, mennyire szigorú előírások fogják szabályozni a gépjárművek károsanyag- kibocsátási értékét. Ezek a szigorítások várhatóan 2021-től lépnek életbe.

Bővebben...
 

Az életünkbe is kerülhet, ha nyáron fent hagyjuk a téligumikat kocsinkon!

Sok laikus úgy gondolja, sokat tud spórolni azzal, ha meleg időjárásban se cseréli ki abroncsait időjárásnak megfelelő, nyárigumikra. Hiszen, ha télen megállja a sarat, akkor nyáron mi baj lehet vele? Ezeknek az embereknek azt kell mondanunk, hogy sok! Nagyon sok baj lehet belőle sajnos. 

Bővebben...
 

Vajon melyek azok az országok ahol kötelező használni a téligumikat?

Sokan sajnos csak akkor cserélik le a nyárigumikat a télire, ha már leesett az első hó, és kemény fagyok vannak. Saját biztonságunk érdekében pedig érdemes lenne jóval előbb megtenni ezt, és nem halogatni.

Bővebben...
 

Ezek a legfontosabb szabályok téligumi tárolásakor

A tavasz beköszöntével lekerülnek a téligumik az autókról és ahhoz, hogy a következő szezonba is tökéletes állapotba legyenek, nagyon fontos, hogy ne csak a profilmélységre és a kopásra figyeljünk oda, hanem a gumik megfelelő tárolására is.

Bővebben...
 

Enyhe telünk lesz? Mi a helyzet ilyenkor a téligumikkal?

Sok autós sajnos addig vár a télgumi felszerelésével, amíg leesik az első hó, vagy nagyon hideg van már. Ám mivan akkor, ha enyhe telünk lesz, kevés hóval? Ilyenkor érdemes beszereznünk a téligumit, vagy ugyanolyan biztonságosan tudunk közlekedni a nyárigumikkal is? 

Bővebben...
 

Az 5 legfontosabb tudnivaló téligumi vásárlás előtt

Téligumi vásárlás előtt állnak? Bemutatjuk az 5 legfontosabb pontot, amit mindenképp tudni kell, mielőtt kiválasszuk a megfelelő abroncsot.

Bővebben...
 

Milyen a tökéletes téligumi mintázata?

A legnagyobb különbség, amit tudunk a téli és nyárigumik között az az anyagösszetétel és a mintázat. Az anyagösszetétel annyit takar, hogy gyártás során a gumikeverékbe egy hideg időkre kifejlesztett adalékanyagot adnak, melynek köszönhetően a gumi nagyon nagy fagyban sem válik merevvé.

Bővebben...
 

Az 5 legnagyobb tévhit a téligumikkal kapcsolatban

Sajnos sok szakember úgy tartja, a magyar lakosság egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mikor kell téligumit cserélni és folyamatosan halogatják, és a kifogásokat keresik a felszerelésükre.

Bővebben...
 

Téligumi reklámok bűvöletében

Az ősz már a bekopogtatott az ablakunkon és előszele a hamarosan megérkező télnek, ami pedig egyet jelent az autótulajdonosok számára: Itt az ideje a nyári gumikat újra a téliekre cserélni. A gumihotelekből, garázsokból és pincékből újra előkerülnek a jobb tapadást ígérő, különös bordázatú téligumik, hogy helyüket átadják a puhább, de meleg aszfaltot jobban bíró nyári kerekeknek.

Bővebben...
 

Miért lopják ennyire a téligumikat Magyarországon?

Az utóbbi időben egyre jobban elterjed hazánkban is a gumitolvajlás. Eddig csak az amerikai filmekben láttuk, hogy ha egy lepukkant környékre mentek valami menő kocsival, akkor a kerekek hűlt helye maradt akár csak néhány óra múltán is az otthagyott autónak. Úgy látszik, a gumilopás Magyarországot is elérte és a piti tolvajok már nem érik be az autórádiókkal, mint régebben.

Bővebben...
 

Csak a prémium kategóriás téligumiban bízhatunk meg?

Az, hogy vajon ugyanolyan megbízhatóak-e az olcsóbb téligumik, régóta foglalkoztatta az autótulajdonosokat. Mivel a gumigyártók tesztjei, általában a saját gumikat hozzák ki tesztgyőztesnek, így érdemesebb e kérdéskörben független teszteléseket, márkafüggetlen összehasonlításokat is figyelemmel kísérnünk.

Bővebben...
 

Így vezessünk autót téli, havas utakon

A nyár elmúlásával nehezen tudjuk felfogni, hogy az őszi, esős utat hamarosan a hideg, téli, csúszós út fogja felváltani. Még sokan a négyévszakos gumik kényelmét élvezik egész évben, nem biztos, hogy ők járnak jobban, ha eljön a csúszós utak szezonja.

Bővebben...
 

Seal Technológiás abroncsok

Seal technológia - defekttűrő abroncs kicsit másképp

Bővebben...
 

Miért érdemes a téli gumi profil mélységét ellenőrizni?

Ha még nem cserélte ki a nyári gumit télire, akkor már tényleg itt az ideje, hiszen a hőmérő higanyszála már régen nem közelíti meg a plusz 7 fokot.

Bővebben...
 

Mikortól kötelező a téli gumi Magyarországon?

Magyarországon nem kötelező a gumicsere, ugyanakkor – saját és az úton lévő mások biztonsága érdekében – ajánlott a tartós 7 fok alá eséskor már téli gumira váltani. 

Bővebben...
 

Megbüntet a rendőr ha nincsen téli gumi az autón?

A címben feltett kérdésre nagy egyszerűséggel azt a választ lehet adni, hogy nem, ám ez nem azt jelenti, hogy érdemes nyári gumival közlekedni a téli utakon, pusztán annyit jelent, hogy ha a rendőr megállít, akkor nem kell ezért büntetést fizetni.

Bővebben...
 

Hol kötelező a téligumi?

A téli gumicsere előtt mindenhol azt lehet olvasni, hogy elérkezett az idő, hogy kicseréljük az abroncsokat, hiszen beállt az átlagos 7 fok alatti hőmérséklet stb. Ez egy kissé megtévesztő egyébkén, hiszen Magyarországon nem kötelező téligumit viselni az autónak a nagy hidegben. A cikkek inkább arra ösztönöznek, hogy ettől függetlenül érjük fel ésszel, hogy nem biztonságos a nyári gumi télen, tehát érdemes inkább a cserét beiktatni. Igen, jól gondolja, Magyarországon még nem kötelező a téligumi, bár már rebesgetik, hogy hamarosan be fogják vezetni hazánkban is ezt a törvényt. Nézzük most, hogy ennek mik lehet az előnye, illetve hogy a környező országokban mi a helyzet a kötelező téligumi kapcsán.

Bővebben...
 

Hány éves téli gumit szabad használni?

A téli és a nyári gumicserék idején is sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon biztonságos-e a tavalyi gumi, vagy a már évek óta nyüstölt abroncs, vagy éppen az idén kell majd újat vásárolniuk. A kérdés jogos, hiszen sehol nem találunk olyan információt, hogy a gumik hány évig bírják, hogy hány év után kötelező a csere.

Bővebben...
 

Vegyek új téli gumit vagy jó a használt is?

Sokakban felmerül a kérdés, amikor eljön a gumicsere ideje, hogy jó lesz-e még a tavalyi vagy újat kell vásárolni? Meddig lehet egy téli gumit használni, mik azok a feltételek, amelyeknek meg kell, hogy feleljen egy téli gumi? – ezeket a kérdéseket járjuk most körbe cikkünkben.

Bővebben...
 

Milyen téli gumit vegyek az autóra?

Évente két alkalommal cseréljük az autók gumiját, amikor tartósan 7 fok alatt vagy felett van a hőmérő higanyszála, akkor elérkezik az idő, hogy vagy a téli vagy a nyári gumik kerüljenek a járműre. Sokan vannak, akik azonban a téli gumival róják egész évben az utakat, illetve olyanok is, akik pénzspórolás céljából a négyévszakos mellett döntenek.

Bővebben...
 

Gumi méretek jelentése

Új gumiabroncsot nem egyszerű vásárolni, pedig néhány évente szükség van rá. Az ember azt gondolná, hogy a gumiabroncs vásárlás pusztán annyiból áll, hogy bemegy a boltba és azt mondja, „ezt és ezt szeretné”, vagy rendel az internetről ugyanolyan abroncsot, mint amilyet addig használt – ez azonban nem így van. Tudjuk meg először azt, hogy mikor is van szükség gumicserére, illetve tanuljuk meg, hogy hogyan is kell értelmezni a gumi méreteket – így már tudni fogjuk azt is, hogy miért kell kissé többet gondolkodni azon, hogy milyen gumit vásároljunk. Cikkünkben a gumi méretek jelentésére koncentrálunk.

Bővebben...
 

Budget kategóriás téli gumiabroncsok

Amikor azt halljuk, hogy „budget kategória”, akkor mindenki rögtön az olcsóra, ezzel együtt pedig a minőségtelenre gondol. Ez sajnos így van, és a sajnost azért mondjuk, mert ez nem minden esetben igaz, illetve nem minden termékre igaz. Az autógumik esetében például a budget nem egyenlő a rosszal. Cikkünkben megpróbáljuk elmagyarázni, hogy mit is jelent pontosan a budget kategória, és hogy miylen téli gumiabroncsokat ajánlunk ebből.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>
1 / 2 oldal

Felnikereső

Akciós téli gumik kiszállítása az ország területén bárhová futárral 4db guminál már ingyen!

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Örömmel jelentjük, hogy a 2012-es Hankook nyári nyereményjáték főnyereményét, a Ford Focus személyautót a K 12042 sorszámú számlával vásárló vevőnk nyerte meg!

Kívánjuk, hogy Önnek is hasonló szerencséje legyen velünk!