Süti beállítások

Jövőre érkeznek az Audi környezetbarát autói

Jövőre érkeznek az Audi környezetbarát autói

A hírek szerint Az Európai bizottság elnökhelyettese arról nyilatkozott, mennyire szigorú előírások fogják szabályozni a gépjárművek károsanyag- kibocsátási értékét. Ezek a szigorítások várhatóan 2021-től lépnek életbe.


Sefcovic úgy véli, a légszennyezés közel 20 %-a a közúti közlekedésnek köszönhető. Talán ez a szám nem mond nekünk sokat, de gondoljunk abba bele, hogy a szennyezett levegő miatt több mint 450 ezer ember veszti életét. A szlovák politikus úgy véli, ez egy egyértelmű jelzés, hogy tenni kell az ügy érdekében.

Ezidőben az Európai bizottság kijelentette, hogy lehetőséget nyújt az elektromos, és hidrogénhajtású autók gyártására. Emellett fontosnak tartja ezeknek a speciális autóknak a töltőállomásainak kiépítését is. Ám ezekre a korszerű változásokra még várnunk kell pár évet.

Mazda5 a korszerű zöld autó

Ez az autó bebizonyítja azt, hogy egy nagy autónak nem kell feltétlenül sokat fogyasztania, és róla is egyértelműen elmondhatjuk, hogy zöld autók közé tartozik. Fejlett motortechnológiájának, és igen eredményes aerodinamikájának köszönhetően anélkül élvezhetjük az utazást, hogy aggódnunk kéne az üzemanyag-fogyasztása miatt. Erről a modellről fontos még elmondanunk, hogy CO2 kibocsájtása igen alacsony. A 1,6 literes dízelmotoros hétüléses autó kombinált fogyasztása 5,2 liter 100 km-en, ez pedig nem mindennapi teljesítményt jelent. Ehhez pedig csupán 138 g/km CO2-kibocsátás társul.

A környezetbarát autók legnagyobbjai

Ha az elektromos autókról beszélünk, egyből megkell említenünk a BMW-t, hiszen ebbe a kategóriába ez a márka viszi a pálmát. Nem sokan mernek vele versenybe szállni, ám az Audi is hasonló tervekkel készül. Rupert Stadler a cég ügyintéző igazgatója egy különleges tervvel állt elő, amiben azt ígéri, hogy az Audi a 2018-as évtől kezdve minden évben új-új elektromos autóval fog előrukkolni.

Arra azonban kevés az esély, hogy a német cég évente egy tisztán akkumulátor hajtott kocsit mutatna be. A hozzáértők azt gondolják, valószínű, hogy a gyártó a pusztán elektromos gépjárművek mellett a Plug-In hibridekre is gondolt a terveikben.

A következő év tehát nagy áttörést jelenthet az Audinak, hiszen 2018-ban mutatják be a tavalyi E-tron Quattro Concept alapján megalkotott Q6 E-tron névre hallgató elektromos SUV-ot. Ezt majd Belgiumban fogják legyártani, és a gyártók közel 500 kilométeres hatótávval számolnak.

Az Audi tavaly kijelentette, hogy 2025-re el fogják azt érni, hogy minden negyedik autójuk elektromos csatlakozóval lesz ellátva. A cég az elektromos autók fellendülését látja az elkövetkezendő évek egyik legnagyobb ugrásának, amely meghatározóan fogja befolyásolni az egész autóipart. Ennek ellenére törekvés egyelőre kevésnek mutatkozik, hiszen egyelőre csak egy plug-in hibrid autójuk létezik, melynek az A3 E-tron Sportback a neve, hatótávja pedig csupán 25 méter.
Az, hogy 2025-re minden negyedik autójukon lesz elektromos csatlakozó, még a jövő titka, ám ez a talán elhamarkodott kijelentés sokak szerint betudható annak, hogy a cég mindent megtesz, hogy elhatárolódjon a Volkswagen kibocsátási botrányaitól.