Kosár tartalma:

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Téligumi használat

A téligumi több szempontból is eltér a nyárigumitól: A téli abroncsok futómintázata a nyárigumiénál mélyebb és több lamellát tartalmaz a megfelelő tapadás elérése érdekében.

Mély mintaárkaik nedves időben a felgyülemlett csapadékot könnyen el tudják vezetni.

De nem csak a gumi mintázata, lamellázottsága más: jelentős különbség van a gumi összetételében is, ugyanis a téligumi nagy mennyiségben tartalmaz szilika-adalékot. Ez az adalék teszi lehetővé, hogy a gumi hidegben is lágy maradjon, és télen is megőrizze a jó tapadási tulajdonságát.

Fontos, hogy mind a négy kerékre felszereljük a téligumit, hiszen csak így biztosítható az autó megfelelő stabilitása.

Ha az autót csak két téligumival szereljük fel, a menetbiztonság jelentősen csökkenhet, és fékezésnél könnyen irányíthatatlanná válhat az autó!

Az aszfalt hőmérséklete nagyban befolyásolja a gumiabroncsok teljesítőképességét. A biztonságos vezetés érdekében nyomatékosan javasoljuk a téligumik használatát, ha a hőmérséklet 7°C alá esik.

Kevesen tudják, de amikor a külső hőmérséklet 7°C alá süllyed, a nyári gumi sokkal nehezebben éri el a megfelelő tapadáshoz szükséges hőmérsékletet, és merevebbé, ridegebbé válik. Ez a merevség a tapadásban, irányíthatóságban és az úttartásban egyaránt megmutatkozik, és ami talán a legfontosabb: hátrányosan befolyásolja a féktávolságot is. Azonos sebességnél mérve a télen nyárigumival közlekedő autó féktávolsága több méterrel is megnövekedhet.

Felnikereső

Akciós téli gumik kiszállítása az ország területén bárhová futárral 4db guminál már ingyen!

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Örömmel jelentjük, hogy a 2012-es Hankook nyári nyereményjáték főnyereményét, a Ford Focus személyautót a K 12042 sorszámú számlával vásárló vevőnk nyerte meg!

Kívánjuk, hogy Önnek is hasonló szerencséje legyen velünk!