Süti beállítások

A legjobb 8 téligumi a 2014/2015-ös idényben

A legjobb 8 téligumi a 2014/2015-ös idényben

Egy téligumi kiválasztása soha sem könnyű feladat, az egyre több gyártó egyre szélesebb választékából csak segítséggel lehet kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. Most némi segítséget szeretnénk nyújtani ehhez a nehéz döntéshez. Itt most főként a leggyakoribb méretekben (205/55 R16 és 225/45 R17) válogatunk, és a normál közép európai téli körülményekhez, nem a kemény skandináv telekhez. A felsorolás ABC sorrendben, nem a minőség sorrendjében történik.


Téli gumiabroncs választékunk megtekintéséhez kattintson ide!


Bridgestone Blizzak LM001

A japán gyártó teljesen új generációját képviseli, kiemelkedő kutatások és fejlesztések eredménye, kitűnően teljesít az összes téli jellemző tekintetében, ezzel a rendkívül kiegyensúlyozott téli abroncsok sorába tartozik. Tökéletes választás városba és vidékre is.

Continental ContiWinterContact TS850

A TS850-es szinte egy viszonyítási abroncs lett, több teszt győzteseként kiváló teljesítményt mutat a téli száraz és nedves, havas és jeges körülmények között is, így szintén az egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményű téli abroncs a jelenlegi választékban. Ez az abroncs rendkívüli mértékben növelte a cég versenyképességét.

Dunlop SP Winter Sport 4D

A fejlesztések célja egy olyan téligumi kialakítása volt, mely kiválóan teljesítményt nyújt a sportautók, és más nagyobb teljesítményű limuzinok használatakor. A TS 850-es minden téli körülmény közepette biztosítja a sportos vezetést kedvelőnek a megfelelő vezetési élményt, és természeten a megfelelő biztonságot is.
Goodyear UltraGrip 9
Úgy tűnik a Goodyear ezzel az abronccsal a jövőbeni benchmarkot készítette el, remekül teljesít minden egyes téli szempont szerint, és több teszten is sikerült a Continentalt letaszítani a trónjáról. Kiváló eredményei közül külön említésre méltó a havas körülmények közötti tapadása.

Michelin Alpin 5

Ez az abroncs talán kissé halványabbra sikeredett, mint az előző generációk, de a Michelin mindig hozza az átlagostól sokkal jobb gumiabroncsokat, és a cég híresen hosszú élettartamú abroncsaiban eddig még senki nem csalódott. Kiemelkedő teljesítmény havon, száraz és nedves útfelületeken.

Nokian WR D3

A Nokiann gumik minőségét sem kell már az európai autósok számára biztosítani, a skandináv autósok kedvence most a közép európai időjárásban kiválóan működő modellt hozott létre, mely nem egy prémium gyártót szorított maga mögé az 2014-es teszteken. Kiváló választás a kompakt és a városi autók számára.

Nokian WR A3

A WR A3-ast kifejezetten a nagyobb teljesítményű, sportosabb járművek elvárásainak megfelelően fejlesztették ki. Ezzel az abronccsal a téli vezetés is élvezetes élménnyé alakul át, a sportos vezetők teljes biztonságban irányíthatják lendületes járműveiket a csúszósabb téli időszakban is.

Yokohama V905 W.drive

A közepes és nagy méretű szedánok, valamint SUV járművek számára kifejlesztett téligumi kifejezett meglepetése ennek az évnek, kiváló biztonsági jellemzőkkel rendelkezik, és mindemellett az egyik legjobb vezetési élményt nyújtó téli abroncs.